Ik word maatje

Maak het verschil in iemands leven
Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven. Als maatje geef je iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar minstens zo belangrijk is dat je er voor iemand wil zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores. Dat alleen al betekent héél veel. Kijk en luister op dit filmpje hoe oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma de SchuldHulpMaatjes persoonlijk toespreekt en hen complimenteert voor hun inzet.

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Een maatje gaat pas aan de slag na een (verplichte) driedaagse training “SchuldHulpMaatje”.  Jaarlijks volgt een maatje een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van het plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinatoren

BEN JIJ ONS NIEUWE MAATJE?

Herken je jezelf in het Profiel van een maatje?  Meld je dan aan via het contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken en vragen te beantwoorden.